En underbart god och matig sallad med massor av härliga smaker! Detta recept, som jag har tagit fram åt Sevan, innehåller bland annat en rödbetsfalafel som är kanon, gjorde dom till julbordet i år och det blev så uppskattat! 😍


INGREDIENSER (4 PERS)

bulgur eller annan matig bas, till 4 portioner

1 st halloumi

1 burk hummus original (SEVAN)

1 påse machésallad

1 st gurka

1 näve persilja

Rödbetsfalafel:

150-200 g förkokta rödbetor

3 dl kokta kikärtor

2 dl havregryn

1 stor näve mynta eller basilika

1 vitlöksklyfta

1 tsk spiskummin

0,5 – 1 tsk salt

1 msk olivolja

Karamelliserade valnötter:

1,5-2 dl valnötter

1-1,5 msk dadelsirap (SEVAN, funkar även med honung eller annan sirap)

några nypor flingsalt


HUR GÖR MAN:

1. Börja med rödbetsfalafeln: Sätt ugnen på 175 grader. Mixa allt tills den blir en formbar smet (känns den för lös, tillsätt mer havregryn eller mjöl) forma runda bollar med fuktiga händer, lägg på ett bakplåtspapper på en ugnsplåt. Grädda i ugnen 15-20 min.

2. Koka bulgur enligt anvisningar på förpackningen.

3. Rosta valnötterna i en torr stekpanna på hög temperatur. När de börjat få lite färg, ta av plattan och tillsätt dadelsirap samt flingsalt och rör om. Strö ut över ett bakplåtspapper och låt svalna.

4. Skär gurka i lagom stora bitar.

5. Skär upp halloumin i lagom stora bitar, vänta med att steka denna tills precis innan servering, annars blir den gummiaktig.

6. Lägg ihop salladen: Ta fram ett stort salladsfat eller serva portionsvis, varva bulgur, machésallad, gurka, valnötter, klickar av hummus, rödbetsfalafel och halloumi. Ringla över olivolja och toppa med persilja!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments